Konferens på Herrgård

Det finns en påtaglig önskan bland konferensgäster att komma till en plats som lämnar utrymmer för njutning, fritid och sociala relationer. Från att ha varit en företeelse öronmärkt för storstan, har konferens i snabb takt blivit en fråga om att lämna staden och upptäcka någonting annat! De många hotell och anläggningar som erbjuder konferensvistelser har ofta ett koncept vilket bidrar till upplevelsen. För de med intresse för avkoppling och njutning är SPA ofta ett önskemål. De anläggningar som erbjuder SPA-konferenser har i allmänhet också ett genomgående upplägg för att värna hälsa och öka kunskapen om kropp och träning.

Att vårda kroppen är viktigt oavsett om man är på konferens eller inte. Dock har det nyligen kommit studier vilka tydligt kan verifiera att man jobbar mer effektivt, är gladare och mår bättre av träning. På så vs är det en fråga som blir allt viktigare för företag runtomkring i världen. Det finns åtskilligt att ta del av vad gäller SPA-information. Denna webbplats är dock huvudsakligen inriktad mot konferenser och möten som erbjuder denna kombination av jobb och njutning. spakonferenser.se. Vill ni hitta erbjudanden och fakta kring detta område, finns mycket intressant att få ta del av inför konferensen!

Herrgårdskonferens

I området kring Uppsala och Stockholm finns ett stort antal herrgårdar inbäddat i naturens gröna fält. Flera av dessa har med åren kommit att renoveras för att husera konferenser och möten! Det är få som i dagsläget använder dessa större gårdar som privatbostad och då företag runt omkring i världen vill hålla konferenser i rustik miljö, har det varit framgångsrikt.

Vistelsen på en större herrgård är en upplevelse i sig och flertalet jobbar hårt med att ta fram bästa meny, råvaror vin och sovrum. Allt för att gäster skall trivas och kunna fokusera på sina möten, samt för att etablera relationer. Den som inte tidigare varit på konferensbesök till herrgårdar i området har en hel del roligt att vara med om! De rika historierna tillför en dimension som inte går att fabricera. Tvärtom är det en del av en glömd tid som sitter i väggarna.

Åtskilliga webbplatser jobbar med att presentera hotell och konferensanläggningar. Denna är helt fokuserad på herrgårdskonferenser och intresserade kan snabbt hitta information om de många alternativen som finns i ett visst område. Besök herrgårdskonferens.se för information om utbud!

SPA-konferens

Bland mötestrender och konferens är SPA någonting som ofta efterfrågas. Vid en konferens med denna inriktning finns goda möjligheter till rekreation mellan mötestillfällen eller för att varva ner efter en lång dag. Det finns en uppsjö behandlingsformer att välja bland och även om utbudet varierar mellan de olika anläggningarna är det flera som ofta förekommer.

Massage

Massage är något som man ska finna på ett seriöst spa. Massagen kan man få för olika kroppsdelar och om man väljer en helkroppsmassage så är det precis som det låter en behandling som innefattar kroppens alla delar. Massagebehandlingar kan också vara en del av andra behandlingsmetoder som till exempel då man får en ansiktsbehandling som kompletteras med härlig zonterapi i ansiktet.

Aromaterapi

Visste du att vi påverkas mentalt av dofter? Så är det faktiskt och det är inte bara något som har med psykologi att göra. Hjärnan kan stimuleras på olika sätt av att vi känner dofter och det här betyder att man kan nå hälsa genom att helt enkelt utsättas för dofter som stimulerar på rätt sätt. Det är det här som aromaterapi går ut på, och förutom att den ger avslappning och välbefinnande så är den också väldigt trevlig att uppleva då det doftar så gott.

Pedikyr och manikyr

Andra vanliga behandlingsformer är manikyr och pedikyr. Manikyr går ut på att man behandlar händer och naglar. Det här kan vara särskilt skönt under vintertid då många lider av torra och nariga händer. Pedikyren omfattar fötterna och här kan man använda sig av lite olika metoder. Fiskpedikyr blir alltmer populärt och den går ut på att man låter fiskar ta bort torr hud från fötterna som man sänker ner i ett akvarium. Manikyren och pedikyren är lätt att kombinera med andra behandlingar såsom massage, aromaterapi och ansiktsbehandlingar.

Avslappning

Oavsett vad man väljer på ett spa så leder det mesta till total avslappning och det är det här som gör att så många ser till att boka en spadag eller spa weekend med jämna mellanrum. Det är bra för både sinne och kropp att släppa all stress och bara ta det lugnt i en miljö som är vilsam och som ger utrymme till eftertanke.

Golfmöten

Om SPA är ett populärt fokus vid konferensvistelser är golf ett annat! Varje år flockas konferensbokare kring golfbetonade herrgårdar för att kunna boka in sina kunder för årets besök. Det finns många inre värden i att hålla konferens vid en golfbana och för företag där flertalet har intresset, kan det bli en upplevelse som gynnar såväl relationer som verksamhet.

Då intresset för golfkonferenser blivit större med åren är det fler än tidigare som etablerar relation och samarbetsavtal med golfbanor i området. Detta för att kunna erbjuda en helhet där allt ifrån mötesrum till hotell, mat och golf ingår. Vid större banor kan det vara svårt att få tid om man inte kan gå på mycket oregelbundna tider. Detta kan en konferensanläggning hjälpa till med för att deras konferensbesökare skall få en totalupplevelse. För information om konferenser vid golfbanor rekommenderas golfkonferens.nu. Här finns fakta och information som kan vara bra när man bokar konferens.

Ovanliga SPA-behandlingar

Även om det ännu är ganska ovanligt på konferensanläggningar i Sverige, har fiskspa blivit någonting känt och uppskattat! Det går ut på att man har fötterna i en bassäng med fiskar som äter fötterna rena. Om du tycker att det låter obehagligt att sänka ner fötterna i ett akvarium där det finns fisk som genast kommer att ge sig på dina tår så ska du testa fiskspa. Du kommer nämligen att upptäcka att det inte rör sig om hungriga pirayor utan om en helt annan typ av fisk som erbjuder dina fötter så mycket hälsa. Men hur fungerar egentligen ett fiskspa och vad är det bra för? Låt oss se lite närmre på detta innan du bokar tid för att själv ta reda på hur det känns när fiskar ger dig pedikyr…

Fiskar som behandlar hud

Den fisk som används i fiskspa, Garra rufa, upptäcktes för cirka två hundra år sedan i Turkiet. De som badade i de varma vattenkällor där fisken fanns upptäckte att den erbjöd goda hälsoeffekter då den kom nära och började dammsuga huden. Det är inte så enkelt att den här fisken utan tänder suger i sig torr hud. Det är också så att den utsöndrar enzymet ditranol och det här ämnet är bra för celldelningen i huden. Samtidigt som fisken dammsuger fötterna så behandlas de alltså med ett ämne som är mycket bra för huden, och det är det här som gör att man efter behandlingen upplever att fötterna har blivit rena och mjuka.

Fiskarna som används i de akvarium där man kan sänka ner fötterna för naturlig pedikyr kan bli några år gamla. Det är dock viktigt att de sköts på rätt sätt för att de ska må bra och det är inte så att de enbart kan leva på död hud från fötter.

Vem behöver fiskpedikyr?

För den som lider av hudsjukdomar som psoriasis så kan fiskpedikyr göra stor skillnad men man måste inte ha problem med huden för att dra nytta av den här typen av behandling. Trötta fötter mår bra av att behandlas i fiskspat och därför så kan man säga att de allra flesta kan må riktigt bra av behandlingen. Om man är väldigt rädd för fiskar så kanske det är bäst att låta bli, men de som har lite fiskfobi och som ändå har provat har förvånats över hur skönt det här faktiskt är så det kan löna sig att vara lite modig.

Hur länge sitter man?

Man behöver inte sitta med fötterna i ett fiskspa länge för att det ska ge effekt. Efter en kvarts tid så har man redan fått en rejäl filning, men i och med att det här är så pass avslappnande så är det vanligt att man sitter omkring en halvtimmes tid. Då kan det vara fint att ha lite sällskap. Många gånger så kan man sitta flera personer med fötterna i samma akvarium eller så finns det flera akvarium på rad så att man kan få sällskap av vänner och andra som också är nyfikna på fiskpedikyr.

Konferens vid vatten

Oavsett vart i landet man åker för sin konferens är det allmänt omtyckt med naturupplevelser. Både vinter och sommar bjuder på sina unika upplevelser och man kan snabbt hitta bra alternativ runt om i landet. Oavsett om man väljer västkusten eller ostkusten finns konferensanläggningar att kontakta för bokning. Att mötas i skärgården är någonting som för tankarna till handelsskepp, kajer och nya upptäckter! Skärgården har i alla år varit en intressant värld där kulturella möten och stora beslut sker. För de med önskemål om att hålla konferens i dessa områden finns gott om fakta. Dels kan man läsa in sig på de olika städerna via artiklar och samlingssidor som Mötesbranschens “konferens göteborg” eller webbplatser som fokuserar på skärgård i flertalet städer. Bland de otaliga sådana finns denna skärgårdskonferens.nu

Romantisk weekend

Även om det framförallt är företag som åker till konferensanläggningar, finns det åtskilliga konferensanläggningar som också riktar sig till privatkunder. Den goda logistiken och rutinerna för att serva gäster ligger därför inte i träda bara för att det är en viss tid på året. Istället bjuds privata besökare in för att kunna njuta! En romantisk weekend på en av landets många herrgårdar är värt att testa! God mat, vackra omgivningar och romantiska middagar gör sig utmärkt i denna atmosfär!

Det är inte ovanligt med vigsel på dessa anläggningar och många har paket färdiga som man kan använda sig av. För den som vill hålla hela tillställningen på samma plats, finns alla möjligheter till bröllopsmeny, övernattning, underhållning och fest! Ytterligare information finns via bröllopsinfo.se