Dämpa klådan efter myggbettet

När våren kommer tränar allt fler utomhus för att andas frisk luft och njuta av allsidig träning i naturen. Vissa hinder tydliggörs alltid när man börjar säsongen och myggbett  är någonting som man inte kommer undan vid friluftsvistelser. Utbudet av produkter som ska stoppa mygg är mycket stort. Här finns allt från myggmedel i flera olika varianter till de allra största, men också mest effektiva, myggfångarna. När det kommer till medel som kan dämpa klådan som blir efter myggbett är utbudet däremot betydligt mindre. För träningen kan man hitta en hel del inom myggskydd hos outdoorexperten.se Några alternativ för att dämpa klåda och hindra myggbett är dessa.

Mygga A

Märket MyggA har i sitt utbud ett flertal olika myggmedel. De har även tagit fram produkten MyggaA På Bettet. En gel som är speciellt anpassad för att minska klådan vid insektsbett. Samtidigt fungerar den minst lika bra om man har bränt sig på brännässlor eller liknande. Medlet är framförallt kylande vilket mildrar klåda och irritation.

Kylbalsam

Det finns ett flertal olika kylbalsam att välja mellan. Alla har däremot en liknande effekt. Med gel eller en salva skapas en kylande känsla vilket kan vara skönt på insektsbett likväl som på bränd hud (solbränna) eller andra utslag.

Xylocain

En produkt som sällan nämns i samband med myggbett är Xyolocain. En orsak kan vara att man bör vara betydligt mer försiktigt med denna salva än de övriga som nämns. Orsaken är att salvan är lokalbedövande. Därmed har den en helt annan effekt än de kylande medlen.  På förpackningen står det att det går att använda denna salva mot insektsbett vilket gör att smärtan eller det kliande minskar. Var däremot noga med att läsa bipacksedeln innan produkten används.

Salubrin

Ett gammalt husmorsknep för att få ner irritationer kring insektsbett är att ta salubrin på en sockerbit och placera denna på bettet. Likt MyggaA ger medlet en kylande effekt. Utöver det är det även antiseptiskt. Salubrin såldes länge på apotek men är idag inte klassat som läkemedel och går att köpa i vanliga matvarubutiker eller liknande.