Fantastiska konferensanläggningar att besöka

Stora konferensanläggningar i all ära men ibland vill man komma iväg från stadens muller och vad passar väl då bättre än att förlägga konferensen i en lite mer lantlig och rogivande miljö? En herrgårdskonferens kombinerar ofta det bästa från två världar ­ den moderna konferensanläggningens bekvämlighet och tekniska möjligheter med landsbygdens lugn. Det finns förstås många herrgårdar som erbjuder konferensmöjligheter och nedan presenteras tre av dessa. Som av en slump ligger alla tre vid sjöar eller hav men det som verkligen förenar dem är att det rör sig om moderna konferenslokaler i anrika och avslappnande miljöer.

Thoresta Herrgård i Bro är belägen vid Mälaren och har inte mindre än sju konferenslokaler av olika storlekar, där den största lokalen hyser upp till 100 deltagare i biosittning. Den lokal som kallas Båthuset rymmer 25 deltagare i biosittning och är är placerad vid Mälarens strand. Förutom konferensmöjligheter i öppen planlösning erbjuder Båthuset också avkoppling i form av en utomhusjacuzzi samt en vedeldad bastu där bastubadarna kan blicka ut över Mälaren.

Gällöfsta Konferens tillhanda håller konferenslokaler både centralt mitt i Stockholm City och i anrik herrgårdsmiljö i Kungsängen. Herrgården i Kungsängen har ett större antal toppmoderna konferenslokaler där den största har kapacitet för 120 personer i biosittning. På herrgården finns också en lounge som gör sig utmärkt som mingel­ och utställningsyta. Här erbjuds också inte mindre än 104 sängplatser fördelade på 80 hotellrum samt fyra matsalar med en maxkapacitet på 136 personer. Fastigheten har en historia som går tillbaka ända till 1300­talet och herrgårdsbyggnaden byggdes på 1700­talet.

Vid Gävlebukten ligger Engeltofta som är en konferensanläggning med hotell och restaurang. Den charmiga huvudbyggnaden uppfördes på 1800­talet och är en herrgårdsliknande stenbyggnad med modern inredning. På ägorna finns också ett nybyggt hotell med utomhus pool samt en marina och en välbesökt badstrand. Bland Engeltoftas delägare återfinns ingen mindre än NHL­proffset Nicklas Bäckström. Trots Engeltoftas havsnära läge är bussförbindelserna goda och Gävle centrum bara en tiominuters bilresa bort. Gävle ligger längs E4 knappt två timmars bilresa norr om Stockholm eller en och en halv timmes tågresa.