Skor med klass från Gant

Även om klädföretaget Gant startades i Connecticut så räknas det garanterat som svenskt nu för tiden, inte minst för att huvudkontoret ligger i Stockholm och högste chefen är svensk. Du som gillar snygga skor med klass och elegans som ändå känns unga och moderna, har absolut något att hämta från Gant.

Företagets historia

Bernard Gantmacher kom till New York 1914, jobbade med att sy skjortkragar medan han studerade till apotekare. Sen träffade han sin fru som var knappspecialist på samma textilföretag och efter att Gantmacher hade gjort militärtjänst under Första Världskriget, startade de det företag som senare kom att bli Gant. Två av Gantmachers barn tog så småningom över och förde firman till världssuccé.

Sneakers

Kanske är det framför allt för de snygga gymnastikskorna som Gant har gjort sig ett namn på skomarknaden. De är stilrena och klassiska, men ändå så pass moderna och coola att både unga och gamla vill bära dem. Det finns dessutom fina modeller för både män och kvinnor.

Loafers

Förutom sina sneakers har Gant också flera skor som räknas in i kategorin loafers. Alltså lågskor som med fördel används utan strumpor på sommaren, men som också kan vara fina på ett mer avslappnat kontor med roliga strumpor på vintern. Loafers har i princip alltid funnits till salu, men har på senare tid fått ett uppsving och anses nu vara väldigt trendiga och ett måste i varje skogarderob.

Derbys

För lite mer ovanliga Gant skor kan man satsa på ett par derbys. Dessa mockaskor är eleganta och lite mer uppklädda än både Gants loafers och sneakers. Derby-skor bars ursprungligen som en sport- och jägarsko, runt 1850-talet, innan de blev populära för vardagligt bruk i början av 1900-talet.

Pumps

Även kvinnor som är ute efter en lite snofsigare sko kan hitta rätt hos Gant. Företaget säljer nämligen också snygga pumps i olika utföranden. Beroende på säsong och trender så finns det pumps i läder eller mocka, med olika klackhöjd och färger. Det rör sig om bekväma pumps som passar både på kontoret och på festen.

Det är alltså ingen tvekan om saken, svenska Gant har skor för alla tillfällen och alla människor. Här finns ett antal olika gant skor för varje situation.