SPA i Stockholm

I Stockholm finns det många olika spa anläggningar att vistas på när man är sugen på massage, ansiktsbehandling, avslappnande bad och skrubbning av både fötter, händer och kropp. Spa är det ultimata sättet att ta en paus i vardagen och man kommer tillbaka fräsch och pigg med en djuprengjord hud och en kropp som mår bättre.

Då det finns så många olika spa anläggningar i Stockholm kan man testa runt bland olika anläggningar för att hitta sin favorit i mängden. Man kan exempelvis välja klassiskt japanskt tema eller ett lika klassiskt lyxigt spahotell med ett mer svenskt tema.

DagSPA

En mycket bra variant av spa är dagspa som är precis vad det låter som, och denna variant lockar såklart många då man kan få en helhetsupplevelse utan at behöva övernatta. Man kan fokusera på olika delar av kroppen olika veckor genom dagspa, och man kan på detta sätt ta hand om ansiktet vissa veckor i månaden medan man låter kroppen bli omhändertagen andra veckor. Manikyr och pedikyr kan kombineras medan kroppspeeling och massage är en annan bra kombination. Ansiktsmask är bra att göra en dag innan du ska ut på något då det lätt kan vara lite flammigt i ansiktet direkt efteråt.

Olika länders traditioner

Man ser ofta till att framhålla och arbeta efter ett koncept på ett spa. Man kan finna olika spa med olika länders traditioner när man letar runt bland olika spa i Stockholm. Japan och Indien likväl som klassiska turkiska hamam och finska bastubad finns på menyn och det är bara att välja det som passar just dig bäst.

Den Ayurvediska traditionen är en tusenårig tradition som hela världen hyllar. Man äter enligt traditionen likväl som utför yoga. Ayurveda är numera lika väl integrerat i det svenska samhället som midsommar, och det är ingen som ser det som exotiskt att kliva in på ett spa med detta tema.

Det japanska har även det länge varit en stor del av det svenska samhället och numera behöver man inte resa långväga för att hamna mitt i de välgörande asiatiska traditionerna, utan de finns runt husknuten. Zen, Yasuragi och sushi är mitt i vår vardag och att lära sig att tvaga sig på ett ordentligt japanskt sätt tillhör numera en del av vad många skulle kalla allmänbildning. Det är många som har en yukata hemma efter en vistelse på ett spa och fler blir det då de välgörande effekterna av att spendera tid på spa bara blir mer och mer erkända. Spa har funnits länge, men numera kan de allra flesta besöka ett spa oavsett storlek på plånboken. Det är inte längre ett tidsfördriv för rika människor som inte vet vad de ska göra med sin tid, det är några välgörande timmar för alla.

Krägga Herrgård erbjuder intressanta SPA paket för weekend och utflykter. Hit kommer många för att njuta av tillvaron medan andra ser SPA som en aktivitet under konferensen.

Spa paket

Det är vanligt att man erbjuder spa paket och weekendpaket till gäster. I sådana paket ingår flera olika behandlingar, boende, mat med mera. Man kan sedan köpa till andra behandlingar eller middagar, men paketet brukar innehålla vad man behöver för att vara nöjd.