Sminka dig som ett proffs

Det är alltid svårt att hitta rätt ljus när man ska sminka sig. Ofta är det bästa att sitta i vardagsrummet framför ett stort fönster med det är inte alltid man har tillgång till en bra spegel i vardagsrummet. Lösningen heter sminkspegel med belysning! Sminkspegeln, som ibland också kallas make up spegel eller rakspegel, är en speciell spegel som man både kan hänga på väggen eller ställa på ett bord. Vägghängda sminkspeglar har en praktisk svängbar arm så att du själv kan avgöra precis var du vill placera spegeln. Fristående sminkspeglar är enkla att flytta på och går också att ta med i resväskan när du reser.

Vikten av en bra belysning

Med rätt belysning till din sminkspegel så kommer du att uppnå ett fantastiskt resultat. Det är näst intill omöjligt att lyckas med sin make up utan en riktigt bra sminkspegel med belysning. Din spegelbild påverkas av olika sorters ljus, därför är det viktigt att hitta rätt ljus som ger ett naturligt resultat. Make up artister rekommenderar ofta att man bör sminka sig i den typ av ljus som man ska vistas i. Ska du till exempel vara utomhus bör du sminka dig framför att fönster så du får ett naturligt ljus i sminkspegeln. Ofta är det mörkt när man ska gå ut på kvällen och då är det svårt att få tillgång till naturligt dagsljus.

Belysning med olika färgtemperaturer

Det finns en ny typ av sminkspeglar som använder LED-lampor som kan regleras i olika färgtemperaturer. Belysningen går dessutom att dimmas med den inbyggda touch-funktionen. Du kan välja om du vill ha ”dagsljus”, ”glödlampa” eller ”lysrör”. Det är en innovativ produkt som ger dig möjlighet att experimentera med din make up i olika typer av ljus. Använder du glödlampan får ditt smink en varmare och gulare ton. Lysrören däremot ger en mycket kallare och blåare framtoning. I dagsljus ser sminkningen helt annorlunda ut och drar mer åt brons, aprikos och orange.

Förstoringseffekt

En bra sminkspegel ska, förutom att ha en bra belysning, också ha en förstoringsspegel. Det blir så mycket enklare att böja ögonfransarna eller få en perfekt skäggstubb med en förstoringsspegel. Sminkspeglar med belysning tillverkas både i borstad eller polerad krom. Det bästa är att köpa en sminkspegel med en kärna av mässing. Mässing är ett utmärkt material för det rostar inte och du kan ha din sminkspegel i badrummet.